A Travellerspoint blog

Vi blir her!

Etter en snarvisitt i Ao Nang i dag er vi tilbake på paradisøya vår igjen.

I går var en veldig rolig dag. Vi tilbragte mestparten av dagen i hengekøyene i skyggen under trærne ved stranda her. Om kvelden var det ganske mange gjester her, så da ble strandbaren åpnet og vi brant bål på stranda. Kjempekoselig! Det var høy stemning og lav partyfaktor - det sier kanskje litt at Christian og jeg var de siste som gikk og la oss, da var klokka kvart på tolv...

Dessverre er det noen minus med at det har blitt flere gjester her. Det er folk i nabohytta vår, et nederlandak par. Han snorket og hun hostet hele natta og når vi ligger i hytter laget av flettet siv som ligger to meter fra hverandre sier det seg selv at det blir ganske lytt. Det var imidertid tydelig at paret i hytte nummer tre hadde det veldig koselig! ;)

I dag hadde vi bestilt en båt slik at vi kunne hente litt mer klær og nødvendigheter i Ao Nang. Vi ble kjørt til havna i en pickup, noe som tok en liten evighet da sjåføren vår antakeligvis hadde fatt førerkortet sitt via brevkurs og kjørte midt i veien, i sneglefart, i alt for høyt gir hele veien. Fordelen var at vi fikk sett oss omkring! (Dessuten er det praktisk talt ingen trafikk, så det var ikke så farlig om han lå midt i veien).

Leste litt om øya her i går. Den har ca 7000 innbyggere og en politistasjon. I følge brosjyren har politiet lite å gjore, for det har aldri vart rapportert noe kriminelt her! :)

Vi fikk en longtailbåt som tok oss til Ao Nang. Der brukte vi en time på å pakke ned litt klær og kjøpe solkrem og andre nødvendigheter. Telefonen min likte nok ikke at vi hadde lagt den igjen sist, for den var død - stein død. Heldigvis er det en måned igjen av garantitiden, såa det blir Telebutikkens problem, ikke mitt. Imidlertid betyr det at mitt telefonnummer et ute av drift og jeg kan derfor bare kontaktes på Christians telefon. (95792215)

Etter Ao Nang kjørte båten oss til Hong Island, en flott øy litt lenger nordvest.

440.jpg

På Hong snorklet vi en times tid og så masse fisk. Det var flotte koraller der og store papegøyefisk i flotte farger. Den ene beit meg i fingeren, men jeg smakte visst ikke noe godt, så den forsvant igjen. Christian så en Nemo-fisk (klovnefisk), jeg fant bare alle vennene hans.

ParrotFish.jpg

Etter Hong spiste vi lunch på båten og så inn mot tidevannslagunen på øya. Dessverre var det lavvann, ellers kunne vi kjørt inn der med båten.

Vi hadde et kort stopp paa en annen øy der vi også snorklet litt, men der var det så mange kråkeboller at det var litt guffent. Så bar det tilbake til Yao Yai igjen.

På kaia sto blant annet en mann med to aper på scooteren. De kjørte avgårde foran oss på veien! Apene brukes til å hente ned kokosnøtter fra palmene. Vi har sett en del kreative transportløsninger her i Thailand. Min foreløpige favoritt var noen som rett og slett hadde plassert en vannbøffel oppå lasteplanet på en pickup! Vannbøffelen sto pent og pyntelig og lot seg frakte den!

I ettermiddag har Christian fått låne en fiskestang og var med ut på piren og fisket. I kveld blir det barbecue med veldig fersk fisk! :) Jeg var med en stund og fikk tatt noen kjempefine bilder av solnedgangen. Etterhvert begynte det å regne, så vi satt i øs-pøs-regn og så solen gå ned over Phuket.

pir.jpg

fisker.jpg

sunset3.jpg

I morgen blir det en rolig dag på standa igjen, men kanskje vi reiser på snorkletur igjen på fredag. Lørdag må vi nok tilbake til Ao Nang, så blir det en siste kveld og natt der.

Posted by anneks 03:40

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint