A Travellerspoint blog

Siste kveld pa Yao Yai

Da var den siste kvelden på øya kommet. I morgen reiser vi tilbake til Ao Nang og på søndag går flyet hjemover.

Slapp og varm etter en rolig dag på stranda. Christian er ute på fisketur med longtailbåt. Det har vært mye frem og tilbake, men i dag gikk det endelig i orden. Han og sjefen og en båt-mann reiste avgårde etter lunch og kommer vel tilbake etter solnedgang en gang, tror jeg.

strand2.jpgstrand4.jpg
strand3.jpg

Jeg gleder meg ikke til å reise herfra, men det skal bli utrolig godt å komme hjem til sin egen seng. Senga i Ao Nang var steinhard og den her er en anelse mykere, (som i treplanke sammenliknet med skiferhelle - ingen av delene egner seg som seng...) men full av fjærer som stikker opp av madrassen. Jeg har faktisk et skikkelig blåmerke på hofta etter å ha ligget på siden i senga og sovet... I natt hentet jeg putene fra stolene på verandaen og la dem under lakenet. Da lå jeg ihvertfall godt, men jeg sov dessverre dårlig likevel.

Nå er det veldig stille her. Det har vært masse svensker her, men de reiste i dag. Det nederlandske paret i hytta ved siden av vår har også reist. Takk og pris, for han snorket og hun hostet halve natta. Vi har imidlertid fått nye naboer, et tysk par i 30-års alderen som har et temmelig uanstrengt forhold til nakenhet. De ser visst på de som den naturligste ting av verden å sitte kliss nakne på verandaen om ettermiddagen... Første kvelden de var her sto de og råklina i restauranten. Noe spesielt, kan man si, og det blir ikke bedre av at dette er en muslimsk øy der der man blir oppfordret til å kle seg anstendig utenfor stranda og der toppløos soling blir sett på som helt uaktuelt. Det er merkelig nok med splitter naken mann utenfor nabohytta stadig vekk, og det blir ikke bedre når mannen er innklint med ansiktsmaske! :D

Vi hører at det blir kalt til bønn fra hytta vår, men det er ikke veldig høyt og vi våkner ikke ved soloppgang. Men i morgen må vi tidlig opp, for da skal vi ta fergen tilbake til fastlandet. Den går klokka 07.00 så da må vi reise herfra klokka seks. Huttetu! Men vi får sett soloppgangen, da! Det blir bra!

Rett bak hyttene ligger jungelen, og vi hører alle slags rare dyr. Jeg prover å overbevise Christian om at vi hører tiger og bjørn, men da jeg påsto at jeg hadde hørt en løve ville han ikke tro på meg lenger! ;) Men vi hører ihvertfall fugler, sirisser, gekkoer og apekatter.

Jeg fanget en gekko her om kvelden. Den var bitteliten og kjempesøt! Christian bare ler av meg for jeg sitter hele kvelden og ser på gekkoene i taket. Har blitt ganske god på gekkospråk etter åå ha øvd i to uker.

gekko.jpg

Sjefen for stedet her, Andy, er en kjempekoselig kar som ordner det som trengs. Han er født og oppvokst i Nederland, familien hans er fra Aserbadjan og selv driver han et lite resort her i Thailand. "The world is so big and so beautiful, you have to love it!" sier han.

Da vi skulle på båttur hele dagen hadde Christian mistet solbrilllene sine. Ikke noe problem, han fikk låne Andy sine. "You need them more than me today!" :)

Han har drevet stedet her i 5 år og øya her ble skånet for tsunamien. Det kom bare som et par bølger av ekstremt høyvvann, plutselig sto vannet opp på plenen og inn i hyttene, men det var ikke veldig dramatisk og ingen ble skadet. De hadde gått og plukket fisk på gressplenen etterpå og det hadde tatt et par timer for de fikk vite hvor ille andre områder i nærheten var blitt rammet.

Han har et ønske om å forsette å drive dette som et lite sted, så han reklamerer ikke på turiststedene i narheten. Det er kun en nettside som spesielt interesserte finner, samt at en del lokale reisbyråer kjenner til stedet etter hvert. Dessverre går det nok mot økt turisme også her på øya. De holder påa å utvide veien og det er land til salgs til skyhøye priser. Noen kilometer unna ligger et meget eksklusivt resort der hyttene begynner på nesten 6000 norske kroner per natt! Helt villt!

Nei, nå synker sola raskt, så jeg får hive meg rundt og ta kveldens solnedgangbilder. Det har blitt noen av dem på turen!

Posted by anneks 02:00

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Hei på dere.Godt å høre at dere koser dere der nede i varmen.Hehe Vi har fått sol vi tenk.
Ring når dere er på stasjonen så henter jeg dere.
Klem Tone

by tutta

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint